Тема:«Вступ
до гігієни. Поняття про здоров’я», «Гігієна навколишнього середовища».
Завдання:
1. Гігієна
як наука. Основні завдання гігієни
2.Поняття
про здоров’я та фактори, які впливають на його стан
3. Здоровий
спосіб життя
4. Групи
здоров’я та критерії розподілу населення
5. Показники
здоров’я населення
6. Природа
сонячної радіації. Спектральний склад УФ частин сонячного спектру
7. Біологічна
дія ультрафіолетової радіації
9. Поняття
еритемної, фізіологічної, профілактичної дози УФВ. Методи визначення
10. Методи
оцінки природного освітлення житлових, навчальних та спортивних приміщень
11.
Гігієнічна оцінка джерел штучного освітлення та освітлювальної арматури
12. Методи
оцінки штучного освітлення житлових, навчальних та спортивних приміщень
13. Поняття
про мікроклімат, види, фактори, що його формують
14. Шляхи
віддачі тепла організмом людини
15.
Гігієнічне значення та методи визначення температури повітря
16.
Гігієнічне значення, види, та методи визначення вологості повітря
17.
Гігієнічне значення та методи визначення швидкості руху повітря
18. Гігієнічне
значення води. Системи водопостачання
19.
Органолептичні показники якості питної води
20. Хімічні
показники якості питної води
21.
Показники, що характеризують епідемічну безпечність питної води
Рекомендована література:
1. Лаптев А.П. Гигиена: Учебник для
институтов и техникумов физической культуры и спорта / А.П. Лаптев, С.А.
Полиевский. – Москва: «Физкультура и спорт», 1990. – 368 с.
2. Практикум по гигиене для
институтов и техникумов физической культуры и спорта / А.П. Лаптев, И.Н.
Малышева. – М.: «Физкультура и спорт», 1981. – 151 с.
3. Основи гігієни : Навчальний посібник для студентів вузів фізичного
виховання і спорту / М.П. Пушкар. – Київ: «Олімпійська література», 1998. – 93
с.
4. Гігієна та екологія: Підручник / За ред. В.Г. Бардова. – Вінниця: Нова
книга, 2006.- 720 с.
5. Даценко І.І. Профілактична медицина. Загальна гігієна з основами
екології / І.І. Даценко, Р.Д. Габович. – Київ : Здоров’я, 2004. – 792 с.
6. Державні санітарні норми та правила ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні
вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».