Тема: Методики оцінки харчового статусу осіб, які займаються фізичною
культурою і спортом.
Завдання:
1. Знати загальні положення раціонального харчування осіб, які займаються
фізичною культурою.
2. Знати загальні гігієнічні вимоги до режиму харчування при заняттях
фізичною культурою.
3. Вивчити методику визначення енерговитрат осіб, які займаються фізичною
культурою.
Рекомендована література:
1.Лаптев А.П. Гигиена: Учебник для институтов и
техникумов физической культуры и спорта / А.П. Лаптев, С.А. Полиевский. –
Москва: «Физкультура и спорт», 1990. – 368 с.
2.Практикум по гигиене для институтов и техникумов
физической культуры и спорта / А.П. Лаптев, И.Н. Малышева. – М.: «Физкультура и
спорт», 1981. – 151 с.
3.Основи гігієни : Навчальний посібник для студентів вузів
фізичного виховання і спорту / М.П. Пушкар. – Київ: «Олімпійська література»,
1998. – 93 с.
4.Гігієна та екологія: Підручник / За ред. В.Г. Бардова. –
Вінниця: Нова книга, 2006.- 720 с.
5.Даценко І.І. Профілактична медицина. Загальна гігієна з
основами екології / І.І. Даценко, Р.Д. Габович. – Київ : Здоров’я, 2004. – 792
с.